Our Shared Shelf-Emma Watson’s Book Club

emma-books

Emma Watsonról köztudott, hogy lelkes feminista, beszédeket, előadásokat tart a témában, de itt nem állt meg és létrehozta a saját könyvklubját. A rajongói által elnevezett, Our Shared Shelf azaz a Közös Könyvespolcunk célja, hogy megismertesse a nőkkel (nem kizárólag nőkkel), hogy mit is jelent a feminizmus, milyen az, aki feminista, és milyen helyzete van ma egy nőnek a világban.

Bárki csatlakozhat hozzá, aki Emmához hasonlóan küzd a női egyenjogúságért és szereti a könyveket. A klubban minden hónapban egy Emma ajánlott könyvet olvasnak, aminek mi más lehetne a témája, mint a nő és az életben való küzdelmei. Minden hónap végén megbeszélik, hogy kinek mit jelentett az olvasmány, mit változtatott benne és így tovább. Emma elmondása szerint azért alapította meg a klubot, mert ENSZ nagykövetként rengeteg feminista írót és feminizmusról szóló könyvet olvas, így fogalmazódott meg benne az ötlet, hogy ezeket mással is megoszthatná. A kezdeményezés annyira sikeres, hogy már több ezren követik a közösségi oldalakon és a Goodreads-en saját oldala is van. Itt a tagok maguk is ajánlhatnak könyvet a csoportnak, így még több könyv juthat el, még több emberhez.

Ha szeretsz olvasni és van benned egy kis feminista vér, akkor bátran csatlakozz Emma klubjához. Ha nem beszélsz jól angolul, akkor sincs veszíteni valód, mert így is remek könyveket ismerhetsz meg, amik szerencsére magyarul is megjelennek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s