Hallgasd meg, mit mond!

Writing-in-bed

Biztos előfordult már veled is, hogy egy gondolat, ötlet belemászott a fejedbe és nem bírtad kiverni onnan. Akármennyire próbáltad elterelni a figyelmedet, csak nem szabadultál a kis foszlánytól, ami valamiért nagyon ragaszkodott hozzád. Mégis, amikor leültél, hogy leírd, akkor meg semmi épkézláb nem jutott az eszedbe. Nincs ezzel semmi baj. Bizonyos dolgoknak idő kell, amíg megérnek benned ahhoz, hogy úgy tudd kiírni, ahogyan azt kell.

Velem is ez történt a minap. Cikket kellett volna írnom, meg is volt az ötletem, de két mondatnál tovább nem jutottam, akármit csináltam. Éreztem, hogy van mondanivalóm, sőt azt is, hogy nagyjából merre szeretném vinni a fonalat, de nem ment az írás. A fejemben ellenben zakatoltak a gondolatok, szinte majd beleőrültem, mégsem jött ki úgy, ahogy szerettem volna.  Nem segített az sem a helyzeten, hogy mellette még több mindent kellett csinálnom, így csak tolódott és tolódott az írás. Aztán, ahogy megelégeltem az egészet, leültem és elkezdtem írni. Kezdetben egy szót leírtam, majd töröltem, aztán két mondat, majd töröltem, végül elég hosszú összefüggő cikket sikerült kreálnom, ráadásul olyanok is eszembe jutottak írás közben, amikre előzetesen nem gondoltam.
Ha jön az ihlet és nem tudod valamiért leírni a remek ötleteket, ne csüggedj, nem azért van, mert béna vagy és nem neked való az írás. Egyszerűen annyi történik, hogy az ihlet, mint egy jó barát kopogtat, hogy “Helló, szükségem lenne valakire, aki meghallgat. Te vagy a legjobb barátom, kérlek, hadd meséljek neked.” Te beengeded, és amikor már elhelyezkedett, kényelemben érzi magát, kiönti a szívét, és csak mesél, mesél, ami eszébe jutott. Te pedig hallgatod, és leírod. Ő pedig hálás lesz, mert nem lökted el, együtt létrehoztatok valamit.

Mindig gondolj úgy az ihletre, ilyen alkalmakkor is, hogy ő melletted áll, máskülönben nem éreznél késztetést, hogy írj. Csak, mint bárki másnak, neki is szüksége van egy kis időre, amíg kifújja magát, és összeszedi a gondolatait. Ne siettesd, mert akkor elmegy és keres mást, aki jobban odafigyel rá!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s