Ismerd meg Baráth Viktóriát!

Ha olvastad az Első tánc c. regényt, akkor már biztosan te is kíváncsi vagy arra, ki is írta ezt a szuper regényt. Most itt az alkalom, hogy megismerd Baráth Viktóriát.

94ed4d12fcd060fcc492fc86122c38eb

Az írónő a könyvével

1. Mikor és hogyan fogalmazódott meg benned az Első tánc ötlete?

Körülbelül négy éve álmodtam meg (szó szerint) az egyik jelenetet a két főszereplő között. Olyan mély nyomott hagytak bennem, hogy továbbgondoltam a történetüket: kik is ők, hogyan jutottak oda, milyen céllal, hová tartanak. Annyira a szívemhez nőttek, hogy nem tudtam kiverni őket a fejemből. Amikor már sok-sok apró kis jelentet kigondoltam, leírtam őket egy összefüggő történetként. Így született meg Zoey története.

2. Hogy néz ki nálad az írás folyamata? (Magadban szeretsz ilyenkor lenni vagy bárhol képes vagy írni?)

Általában először csak fejben rakom össze a fő szálat. Amikor egy új történeten gondolkodom, akkor egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből, a nap 24 órájában azon jár az agyam. Amikor már nagyjából tudom, hogy mit is szeretnék, vagy legalábbis az elejét, akkor leülök a gép elé. Az, hogy éppen hogyan írok, nagyon változó. Néha teljes magányra és csendre van szükségem, hogy koncentrálni tudjak, de olyan is előfordult már, hogy az utcán vagy a buszon kaptam elő a telefonomat, mert muszáj volt leírnom egy jelentet. Ilyenkor senki és semmi nem tud kizökkenteni a kis „mozimból”.

3. Milyen volt a könyv fogadtatása? Mind a környezetedben, mind az olvasók részéről?

Szerencsére nagyon jó véleményeket kapok, mind az ismerősöktől, mind ismeretlenektől. A családom, barátaim maximálisan támogatnak, ami azt is jelenti, hogy közülük nagyon sokan olvasták már a könyvet. Még olyanok is, akik nincsenek oda a romantikus regényekért.

Sok olvasói levelet is kapok, amikben biztatnak a folytatásra, mert annyira tetszett nekik az Első tánc. Ezen kívül több olyan üzenetet is kaptam, amiben az Olvasó leírta, hogy hasonló nehézségekkel küzd, mint Zoey, és ezért a könyv elolvasása nagy segítséget nyújtott neki abban, hogy a helyzetét kicsit máshogy lássa, esetleg végre azt érezte, hogy nincs egyedül a problémáival. Hihetetlen, hogy ismeretlen emberekből ilyen érzéseket vált ki a könyvem.

4. Olvasva a könyvet, sokan azt gondolhatják, hogy miután Zoey végleg szakított Owennel, Sean mellett révbe ér és boldog lesz. A legtöbb könyv ennyivel véget is érne. Itt azonban csavartál még egyet a fonalon és inkább az álmait és önmagát választotta a lány. Fontos volt ez neked, hogy olyan könyvet írj, aminek ez az üzenete? Menj az álmaid után és valósítsd meg önmagad?

Szerettem volna, ha Zoey a könyv végére a saját lábára áll, és nem befolyásolja senki a döntéseit. Azonban ez csak az első állomása a felnőtté válás útján. Talán nem árulok el vele hatalmas titkot, ha elmondom, hogy itt még nem ér véget a történet, hiszen még épphogy csak elindult a nagybetűs életben. Vár még rá a karrier, és persze a szerelem.

5. Az Álomgyár Kiadó gondozásában adtad ki a könyvedet. Hogy találkoztál velük? Milyen volt a folyamat? (már persze, ami elmondható belőle J )

Amikor eldöntöttem, hogy szeretném kiadni a történetet, megkérdeztem az egyik ismerősömet, aki jártas a könyvkiadásban, hogy ő mit gondol, hol érdemes megpróbálkoznom vele. Ő ajánlotta az Álomgyár kiadót. Elküldtem nekik a kéziratot, illetve egy szinopszist. Gyorsan kaptam is a pozitív választ, ezek után pedig már el is kezdtük a tervezgetést. Borítót egyeztettünk, a kézirat gondozásában segített a szerkesztő, fülszöveget írtunk, közben pedig egyeztettük a marketing tervet. Zökkenőmentesen zajlott minden, ezúton is szeretném nekik megköszönni a lehetőséget és a bizalmat.

6. Min dolgozol most és mikor vehetjük kézbe az újabb könyvedet?

Jelenleg egyszerre dolgozom a hatodik, illetve hetedik regényemen. Szeretném következőnek Zoey történetének második kötetét kiadatni, de azt még sajnos nem tudom, hogy mikor lesz erre lehetőségem.

7. Hol érhetnek el az olvasóid?

Legegyszerűbben a Facebookon ( https://www.facebook.com/barathviktoria89 ) és a blogomon ( https://firstdraft.blog.hu ), illetve követhetnek Instagramon ( https://www.instagram.com/barath.viktoria ), Pinteresten ( https://pinterest.com/mrswolfie89/ ), valamint Wattpadon ( https://www.wattpad.com/user/ViktoriaBarath ).

A blogon és Wattpadon olvasható a legújabb történetem, a Bosszú.

8. Kik az kedvenc íróid, példaképeid? Ki volt rád nagy hatással az íróvá válás folyamatában?

Konkrét példát nem tudnék mondani, de nagyon szeretem például Gillian Flynn könyveit. Fordulatosak, sosem tudhatod, hogy mi fog történni, ezért nem lehet őket letenni. 

9. Milyen műfajban szeretsz alkotni?

Amikor elkezdtem írni, főként romantikus témájú regények születtek, de mostanában szeretek elkanyarodni ettől a témától. Régebben is inkább csak arra használtam a szerelmi szálakat, hogy a főhős(nő) karakterfejlődésében részt vegyenek, nem az volt a központi cél, hogy a két főszereplő egymásra találjon.

Mostanában kísérletezgetni kezdtem a sötétebb, alvilági élet témájával is. A legújabb történetemben, a Bosszúban egy ilyen világot, és az ott élő embereket szeretném bemutatni.

10. Mit üzensz azoknak, akik szintén kezükbe veszik a sorsukat és szerzői kiadásba kezdenek?

A marketing a legfontosabb. Hiába jó a könyv, ha nem hall róla senki, nem találkozunk vele sehol, ugyanakkor lehet egy kevésbé jó könyv is bestseller, ha jól van reklámozva, és fel van építve köré egy megfelelő marketingstratégia. Ebbe kell a legtöbb időt, energiát és pénzt fektetni.

11. Mivel szeretsz foglalkozni, amikor nem az írás köti le az idődet?

Nagyon szeretek utazni, kirándulni, új helyeket felfedezni. Sokat ad az ember karakteréhez, ha megismeri azt a világot, amiben él. Az utazás kiszélesíti a látókört, és gondolkodásra sarkall. Sokszor ilyen helyzetekben jönnek a legjobb inspirációk az íráshoz.

12. Hogy érzed, változtál azóta, mióta megjelent a könyved és publikált író lettél?

Igen. Sokkal nyitottabb lettem, megtanultam kiállni, és felvállalni magamat, és azt, amit csinálok. Eleinte senkinek se mertem elmondani, hogy írok, most pedig bárki elolvashatja a történeteimet. Hatalmas lépést jelentett ez számomra, és remélem, hogy ez még csak a hosszú út eleje, amire most ráléptem, és amin elindultam.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s