Pofonok könyve – Hogyan dolgozd fel a traumákat

kkhgvcvbjn

 

Az élet néha nagyon kegyetlen tud lenni, de akármi történjen, sokat tud a helyzeten segíteni, ha van valami, amiből erőt lehet meríteni. Sokunknak az írás nyújtja a menedéket és a vigasztalást, és mindegy milyen formában, de leírjuk, ami a szívünket nyomja. Ezáltal megkönnyebbülünk vagy máris átlátjuk, merre kellene menni, mit kellene tenni.
Mindegy, hogy naplóba írsz vagy eltervezted, hogy megírod a fájdalmadat könyvként, máris jól jársz, mert kiírod magadból a rosszat, ami emészt és attól függetlenül, olvassa-e más vagy kizárólag neked szól, felszabadultabban érzed majd magad.

De még mielőtt elkönyveled magadban, hogy jobban leszel tőle, tudnod kell minden negatív ingerről, ami érhet írás közben. A legrosszabb, ami akadályozni fog: a menekülés.
Mert azt fogod csinálni, talán már a kezdet előtt. Személyes tapasztalatból tudom, hogy nem olyan könnyű megírni egy ilyen történetet. Még ennek a blog bejegyzésnek is sokadjára, napok, sőt hetek elteltével fogtam neki újra és újra. Mert amikor ezt írom, akkor is azon jár az eszem, hogyan írjam ki magamból, ami fáj. Ugyanis, nem egyszerű. Menekülni fogsz. Én is azt csinálom. Vagy hárítasz a történetben vagy egyszerűen hozzá sem fogsz, csak halogatod és a végén meggyőződ magad, hogy még sem kell ezt megírni. De ne higgy magadnak!


Írd meg!!!


Miután túl vagy a menekülésen és elkezdesz írni, jobban leszel. Lehet, nem nézi meg senki, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a lelked megkönnyebbül, mert nem kell a fájdalmadat magadban cipelned, és engedni, hogy ez a fájdalom kiszorítson minden boldog élményt és minden pozitív dolgot, ami történhetne veled az életben.


A lelked hirtelen megkönnyebbül és hálás lesz neked, mert végre nyithat más felé. A boldogság felé.


Tudom, hogy nem könnyű ezt a lépést meglépni, és szembenézni a félelemmel, amit akkor érzel, ha leülsz és elkezdenél írni, de bátornak kell lenned és legyőznöd. Erősnek fogod érezni magad, mert túlnőttél a fájdalmadon, lezártad a múltad és nem határozhat többé meg téged! És az egésznek ez az értelme, nem arra kell törekedni, hogy majd ebből mekkora sikerkönyv lesz, mert akkor valószínű máshogy írod meg. Itt egy kis torzítás, ott egy kis sumákolás. Nem! Mindent őszintén írj ki magadból.

Borzalmas újraélni a múltat, feltépni a régi sebeket, és újra lejátszani magunkban a párbeszédeket, sértő mondatokat, de csak ez az egy módja van annak, hogy azok a sebek elinduljanak a gyógyulás útján.

tumblr_m3c7cg4pox1qb4a07o1_500-2

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s