Zsarnai Beáta: Fordított szék

20161116_101643

Az utóbbi időkben egyre nagyobb teret kapnak nálam azok a történetek, amelyek valós eseményeken alapulnak. Így izgatottan és kíváncsian kezdtem neki ennek a könyvnek is.
Ami egy érzelmes, olykor könyvfakasztó, de mindenképp elgondolkodtató alkotás lett. Ezért is szeretem az élet ihlette történeteket, mert minden szaván érzem, amit az írónő érzett, magam előtt látom, ahogy vívódik, és igen, lehet sablonos, de valahol magamat is láttam benne.

Ugyanis az írás nekem is sokat jelent, de eddig nem tudtam annyira a rosszat is leírni, mint ezután a könyv után. Eddig mindig menekültem attól, hogy az életem negatív történéseit papírra vessem, inkább elsunnyogtam felettük. De a Fordított szék megtanított arra, hogy nem kell félnem tőle, mert ha senki nincs, akinek kiönthetném a szívem, az írás mindig mellettem lesz és segít átlendülni a nehézségeken. Épp úgy, ahogyan ezt az írónő életében is tette. Aki egy újfajta hangot csempészett a könyvespolcomra, nagyon tetszettek a hasonlatai és a fogalmazásmódja.


Amit a Fordított széktől tanultam:
– Ne félj megélni az érzéseidet! Nem szégyen, ha megéled a fájdalmat, kiadod magadból és a gyengeségedet is felfedheted.
– Az írás mindig melletted lesz, még ha a barátaid nem is. Lehet, hogy úgy tűnik, csak leírod a problémád egy papírra, de ez nem igaz. Könnyebb lesz a lelkednek és nem emészt belülről.
– Ha az életedben valami rossz ért, ne ez alapján ítéld meg magad, használd fel egy leckének. Tanulj belőle! Tanuld meg azt belőle, hogyan lehetsz erős.
– Tarts ki!
– Higgy magadban!
– Lásd meg az életben azokat a pillanatokat, amik meghatároznak és éld meg a jót!
– Hidd el, minden okkal történik, és nem biztos, hogy ezt az adott pillanatban látod, de ha kitartasz, akkor majd összeáll a kép. Lehet, valami borzalmasat élsz át, de ebből csodás dolgok is kerekedhetnek.


Aki eddig nem olvasta volna, annak ajánlom, tegye meg, mert nekem hatalmas erőt adott, nem tudtam letenni, annyira jól esett az olvasása. Szinte éreztem, ahogy feltölt erővel, hogy kiadjam magamból, ami már jó ideje papírra kívánkozott. Ezért köszönet érte az írónőnek, hogy nem adta fel és megosztotta velünk ezt a történetet. S lám, nem kell eltemetni magunkban a rosszat sem, mert most is bebizonyosodott: az élet írja a legszebb és leghitelesebb történetet.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s