Levia Anne: A múlt ára

20161211_155723

Amikor először olvastam az ajánlását ennek a könyvnek, rögtön Nicole Kidman Amnézia című filmje jutott az eszembe. Ott is és itt is döbbenten álltam a felett a tény felett, hogy mennyire rejtélyes is az emberi agy. Milyen furcsa és valahol lenyűgöző az a képessége, hogy embereket, sőt még a saját nevünket is elfelejti. De olyan hétköznapi  és rutinszerű tevékenységeket, mint a telefon használata vagy a főzés, megtart. 

Olvasás közben éreztem azt, hogy milyen lehet elveszíteni az emlékezetedet. Ráadásul egy olyan világra és életre kellene emlékeznie Carolinának, amiből más menekülne.


Izgalmas, pörgős, jól megírt regényt kaptam, aminek minden lapját átjárta a várakozás és a kíváncsiság.


Ugyanis nem tipikus krimi, amiben van egy áldozat és egy tettes, hanem ennél több. Nekem borzasztóan tetszett, hogy az elcsépeltnek ható téma -miszerint az újságíró beleássa magát abba, amibe nem kéne, majd bajba kerül- nem ragadta magával a sztorit, és izgalmassá vált az amnéziának köszönhetően. Mert így  végig tudta tartani az írónő a szintet, a kíváncsiság fokozását, hogy mi minden derül majd ki. Szeretjük majd vagy nem Carolinát, ha visszatér minden emléke? Ki lesz mellette? Kiben csalódik ő is és mi is olvasás közben? Mi lesz a vége?

A krimi és az izgalmak kedvelőinek ajánlom ezt a könyvet, és azoknak is, akik elsősorban nem krimifüggők, mert őket is magával szippantja majd.

És ezúton szeretném megköszönni az írónőnek, hogy dedikált példányt kaptam. Nem kicsit lepődtem meg, amikor megláttam a borítékon, hogy kitől jött csomagom. És aztán , ami benne volt… 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s