Takáts Lilla: Jutalomjáték

20170321_220940~2

 

A történet elején megismerjük a kamasz Zsuzsit, aki a tizenévesek megszokott életét éli. Iskola, szülők, barátok, tábor és a nagy szerelem. Aztán a kamasz évek eltelnek, helyüket átveszi a felnőtt élet, minden szépségével és gondjával együtt. Zsuzsi már nem mindig az a felhőtlen és vidám lány, egyre nagyobb terheket aggat a vállára az élet. De vajon hogyan képes megbirkózni a rá váró feladattal és miként dönt, ha felbukkan a semmiből valaki, aki a múltba repíti vissza?

Az élet ihlette könyv bemutatja, milyen nehézségekbe ütközik egy nő, ha az anyaságot kell a karrierrel párhuzamosan megélnie, ha a házasság nem éppen olyan, mint amilyennek megálmodta, és mi mindent kell megtenni azért, hogy mégis valahogy működni tudjon.

 
Erőről, kitartásról, hitről és önmagad megismeréséről szól. Arról, hogy mennyi mindent elbírsz, ha nagyon akarod.

Amint elkezdtem olvasni, rögtön megtetszett. Szinte láttam magam előtt, ahogy a lányok a focipálya mentén ülnek, és a fiúkat, pontosabban A FIÚT nézik. Aztán a nyári tábor semmivel össze nem hasonlítható érzése is visszaköszönt a lapokról. Az egyetemi évek,a  fiatal felnőtté válás, ahogy nosztalgiázol, amikor eszedbe jutnak a kamaszos csínyek. Már önmagában ez a rész megérne egy regényt. Kicsit fájlaltam is, hogy nincs részletesebben leírva egy-két jelenet. Még nagyon tudtam volna olvasni Zsuzsi és Gergő kapcsolatáról, miket csináltak, hogy telt az idő, amíg együtt voltak. Jobban megismerni őket, mint egy pár. De ezt a kis „hibát”, na meg a hirtelen véget érést leszámítva élveztem az olvasást. Valahogy olvastatja magát, és egy adagban felfalod. Nagyon jó.
És ennél a könyvnél is az futott át az agyamon, hogy persze így utólag, meg más életéről olvasva könnyen mondja azt az ember, hogy ennek így meg úgy kellett lennie, mert ez az út vezet oda, ahol most vagy. De amikor benne vagy a nehéz, kilátástalan életszakaszban, akkor egyértelműen nem látod majd, hogy ez hova vezet, és mire jó a szenvedés. De ez a könyv is megmutatja, valami oka biztos van a rossznak és megpróbáltatásnak, amin keresztülmész. És majd egy idő után kereken és egészben fogod látni, mire volt jó. És még az is lehet, hogy könyvet írsz belőle, amit mások imádni fognak. Ez a könyv nálam ezt érte el.

Ti olvastátok már Takáts Lilla könyvét? Ha nem, akkor mielőbb szerezd be, és látogass el az írónő blogjára is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s