Mary Higgins Clark: A Hamupipőke-gyilkosság

20170324_083205
A gyanú árnyékában bemutatkozó epizódja akkora sikert hozott, hogy az alkotók úgy döntöttek, ideje egy újabb lezáratlan ügyet képernyőre vinniük. A húsz éve, rejtélyes körülmények között meggyilkolt Susan Demsey esete –amit a média csak Hamupipőke-gyilkosságnak nevez-kelti fel Laurie és csapata érdeklődését.

Ahogyan azt a sorozat előző kötetében már megszokhattuk, itt is bőven van

titok, rejtegetnivaló, félrevezetés, gyanú és mindenekelőtt feszültség.


Mivel már nem az első könyvet olvasom az írónőtől, jól megfigyelhető, hogyan kelt az olvasóban kételyt azzal kapcsolatban, ki lehet a gyilkos. Az egyik fejezetben még azt gondolod, hogy X, a másikban már úgy véled, hogy Y. De aztán eljön a pont, amikor annyira összezavarodsz, hogy azt gondolod: fogalmam sincs. Velem is ez volt, így inkább döntöttem a mellett, hogy nem feltételezek egyik karakterről sem semmit, csak hagyom, hogy vigyen a cselekmény, és majd a végén kiderül, ki a tettes.
A karaktereket illetően itt is meg kell említenem, mint az első regénynél, hogy remekül felépített szereplők. Mindegyiknek van egy múltja, amit szeretne elfelejteni, ettől válik olyanná a könyv, hogy ne tudd, ki a gyilkos. Mindenki potenciális tettesé válik, amitől egyre csak nő a feszültség.
A cselekményről csak annyit, hogy nehezebben indult be, mint az első rész (Téged nem lehet elfelejteni), de amikor már nem a szereplők „bemutatása” zajlik, akkor jobban magával ragadott. E tekintetben az első rész jobban tetszett, viszont ennek nagyobb volt a csattanója a végén. Szóval nem tudom lehúzni –és nem is akarom.
Az írónő megint megmutatta, hogy remek érzéke van a krimikhez, mert nem csak, hogy ügyesen rejti el a valódi tettest – bár azért utólag látok némi összefüggést az első történet gyilkosával – minden részletre odafigyel, és látni, hogy jártas a nyomozás és a bűnöző gondolkodásának terén is.
A sorozat befejező része áprilisban jelenik meg a 21. század kiadó gondozásában.
https://21.szazadkiado.hu/mig_a_halal_el_nem_valaszt?keyword=mary%20higgins

Mary Higgins Clark: A Hamupipőke-gyilkosság” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Mary Higgins Clark: Csak a dallam él tovább | Írógép

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s