Mary Higgins Clark: Míg a halál el nem választ

20170526_140502

 

A lezáró részben egy rendhagyó üggyel találja szembe magát Laurie és csapata, ugyanis egy olyan esetet kell megoldaniuk, amelyben „egyelőre” nincs is holttest. Az öt évvel korábban rejtélyes módon az esküvője előestéjén eltűnt mennyasszonyt azóta sem találták meg, sem holtan, sem élve. Vannak, aki szentül hiszik, hogy a lány valamit titkolt, ezért megszökött és most valahol vígan éli az új életét. És vannak – mint például Amanda anyja –, akik szerint a lányt elrabolták és már biztosan nem él. Így aztán az eddiginél még nehezebb feladattal kell szembenéznie Laurienak és a Gyanú árnyékában stábjának.

 

Az este ugyan új, de a régi gyanúkeltés, a titkok és a jól kidolgozott történetmenet most is annyira lenyűgöző, mint az előző két kötetben.  Fogalmam sincs, hogyan csinálja az írónő, szívesen meg is kérdezném tőle, de olyan mesterien csavarja a szálakat, hogy szinte a végéig nem bírsz rájönni, ki is lehet a gyilkos, és mi lehet az indíték. Itt pedig még nagyobb feszültséget keltett az a tény, hogy lehet nincs is semmilyen gyilkosság. 

Mint mindig, most is minden lehetséges tettes rejteget valamit, amit próbál titokban tartani, de ahogy azt már megszokhattuk, ezek előbb-utóbb kibuknak a csontvázak a szekrényből. Kérdés, hogy mekkora bajt hoznak maguk után.

A Gyanú árnyékában sorozat harmadik és egyben befejező regénye ez a könyv, ami méltóképpen csatlakozott az elődeihez. Azt hiszem egy remek lezárása a trilógiának, az írónő feltette vele az i-re a pontot.  Talán az összes közül ez tartogatta a legnagyobb izgalmakat, a legtöbb kérdést, és a leginkább olvasmányosra is ez sikerült.

És, ami még kiemelendő, hogy aki nem olvasta az előző könyveket, az is megérheti, miről van szó, mert utalásokkal, finom kis magyarázatokkal megtudhatja, mi is ez a műsor, mi a célja és így tovább. Remek olvasmány.

 

Mary Higgins Clark: Míg a halál el nem választ” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Mary Higgins Clark: Csak a dallam él tovább | Írógép

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s