Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!

IMG_20170624_143110_034

Ellen neve számomra egyet jelent az önfeledt nevetéssel és azzal, hogy szinte Ő az egyetlen személy a Földön, akinek hatására teljesen elfelejtem, hogy létezik más is a világon. Annyira beszippant, amit mond és annyira kikapcsol, hogy minden bajom elfelejtem. Ezért pedig ezer köszönet és hála Neki, innen a messzi vidékről.

A könyv egy remek szelete annak, hogy milyen is Ellen. És tulajdonképpen írott formában, de az EllenShow-t kapjuk vissza általa. Nem tudom, akik nem nézik, hogyan értelmezik a könyvet, de nekem olvasás közben folyamatosan a képzeletemben volt, amint áll a stúdiójában és ontja magából a poénokat. Ez a nő egyszerűen egy zseni. Imádom.

Annyira természetes, ahogy árad belőle a sok frappáns megjegyzés, semmi erőlködést nem érezni rajta, ha feladnak egy labdát, rögtön lecsapja. Vág az esze, és a legfurcsább és legváratlanabb helyzetben is ura a dolgoknak, tudja, mit mondjon, hogyan reagáljon. Irigylem érte.
A könyv nem egy életrajzi könyv, de mégis megtudunk belőle sok mindent Ellenről.
A gyerekkoráról egy keveset, a magánéletéről, nyilván mindezt a saját stílusában meséli el nekünk és bátran kineveti saját magát, meg persze a feleségét. J
Tanácsokat ad, hogy mit tegyél, ha unatkozol. Például fényképezz libákat vagy mi a véleménye a környezetszennyezésről. Aki ismeri, tudja, hogy ebben a témában aztán sosem viccel. Szóval, ha ezt olvasod, vedd komolyan, mert ez a szívügye, mint ahogy az is, hogy mindig kedves légy másokkal!

Sokan azt gondolják, hogy Ellen, milyen vicces nő, biztos semmit nem gondol komolyan, félvállról veszi az életet. Pedig nem.
Fontos neki a környezete, ezért is vegán, szívügye, hogy segítsen az embereknek, ezt láthatod, ha megnézel egy részt a műsorából. De ha figyelmesen olvasod, a könyvében is találsz nem egy olyan tanácsot, amit érdemes megfogadnod és már is boldogabb leszel.  


Nagyon szeretem Ellent, sokat segít nekem így ismeretlenül is, és örülök, hogy most van itt egy könyv, amit akármikor a kezembe vehetek és újra és újra elolvashatom.


De nem csak a jópofa monológjaiért és a beszélőkééért (hű, micsoda furcsa szó) szeretem, hanem azért is, mert történtek vele kemény dolgok az életben, a kamaszkorában. -És nem csak arról beszélek, hogy akkor vállalta fel a „másságát” (nem szeretem ezt a szót, nem más, csak nem a megszokott), amikor még ennyire sem tolerálták, mint ma. Aki nézett már vele készült interjúkat, tudja, mire célzok.- És mégis, mindezek ellenére, soha egy rossz szót nem hallasz, hogy panaszkodna, soha senkire nem mutogatott vagy esett neki, még akkor sem, amikor Oprah showjában kritizálták, mert meleg.


Egyszerűen szerintem azon kevesek közé tartozik, aki sokaknak példaképe kell, hogy legyen.
Nekem már biztosan az!


A könyvből az egyik kedvenc részem:
“És egyébként, ki az, aki megmondja, mi a jobb és mi a rosszabb? Vagy egyáltalán, hogyan határozzuk meg, hogy mi a normális vagy az elfogadott? Mindannyian mások vagyunk és megvan a lehetőségünk arra, hogy különbözzünk egymástól. Ha valaki azt mondja neked, nagyon furi vagy, köszönd meg neki. Na jó, pukedlizni azért nem kell. Az már túlzás lenne. Elég, ha meghajolsz. És emeld meg a képzeletbeli kalapodat”
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s