Mary Higgins Clark: Csak a dallam él tovább

Az írónőtől már egy trilógiát elolvastam, amiről itt is beszámoltam, és őszintén bevallva, megkedveltem a stílusát. Így ezt a regényt is izgatottan vettem a kezembe, mert szinte garantált volt a rejtély, a sok kérdés és az izgalom.

20170802_110046~2-1

Ez a regény is a megszokott módon épült fel. Valaki eltűnik vagy meghal és aztán indul a találgatás. Az írónő persze nem hagyja a véletlenre, és nem engedi meg magának, hogy már a második fejezetben kiderüljön, mi az igazság. Nem. Szépen bebogozza az embert, hogy ne jöjjön rá a megoldásra. Ügyesen von be újabb és újabb szereplőket, akiknek mindegyike takargat valamit, így akármelyikük lehet a tettes. Persze, amikor már azt hiszed, most rájöttél a megfejtésre, akkor történik valami és átértékeled a véleményed.

Kezdetben kissé zavaró, hogy ennyi szálon fut a történet, de ahogy belelendülünk és megismerünk mindenkit, már könnyebb eligazodni rajta. Viszont azzal még mindig nem sikerült maradéktalanul megbarátkoznom, ahogyan néhol fogalmaz. Annyira érződik néhány párbeszédben, hogy egy idős hölgyről van szó (idén kilencven éves), hogy fintorogsz, mert, így ma nem  nagyon beszélnek. De ettől függetlenül kalapot emelek előtte, hogy krimiket ír!
Talán olvastam már tőle jobbat, de azt hiszem ezt is érdemes elolvasni a krimi kedvelőknek.

Az írónő többi könyvéről itt, itt és itt olvashatsz!
Köszönöm a köteteket a 21.század kiadónak!
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s