Rena Olsen: Egy szót se szólj!

20170802_105819~2

 

Rena Olsen bemutatkozó regényével sikerült letennie az asztalra azt a valamit, ami másoknak évekbe telik. Olyan témához nyúlt, ami tabunak számít, pedig mindenki tudja hogy létezik és beszélni kellene róla. Sőt, tennie ellene, mégis a legtöbb ember elfordul, vagy talán még egy ilyen könyvet sem olvasna el.
De az írónő érzéke és pszichológiai tapasztalatai segítenek abban, hogy megfelelően átadja az érzelmeket.

Rögtön az elején érzed, hogy itt valami nagy dolog történik, tele lesz titkokkal a sztori és apránként kell a darabokat helyrerakni. Már arra is számítasz, hogy csak az utolsó lapon érted meg a történet lényegét, ehelyett viszonylag hamar kiderül, mi is zajlik tulajdonképpen.

Pusztán a megválasztott téma is dühöt vált ki az emberből, de ahogy leírja az írónő, ahogy mesterien elénk tárja, milyen módon bánnak szegény gyerekekkel, nem tudsz mást érezni, mint fékezhetetlen dühöt, haragot és tenni akarást, hogy megszüntesd ezt a szörnyűséget a világban.
Mivel az írónő pszichológiát végzett, így talán jobban belelát abba, hogy mi megy végbe a lélekben ilyenkor, ki hogyan dolgoz fel történteket, mivé válik. Talán ez is segített abban, hogy egy ütős könyvet adjon ki a kezei közül. Kétség sem fér hozzá, hogy nagy visszhangú szerzemény, és mindeninek el kell olvasnia!

Ha arra gondolok, hogy tényleg “élnek” így a világban, ilyen sebezhetően, kiszolgáltatottan és szinte elfeledetten emberek, gyerekek, sírnom kell, és tombolni tudnék, hogy a világ ezt hagyja megtörténni. De remélem, hogy az ilyen és ehhez hasonló könyvek felnyitják az emberek szemét. Lehet, hogy kényes téma, lehet, hogy nem akarunk róla beszélni, de akkor mit érezhet az, aki átmegy egy ilyen szörnyűségen. Talán, ha a könyvek által beépül a köztudatba, fel tudunk lépni ellene, és nem kell több áldozatnak elszenvedni a poklot.

Köszönöm a 21.század kiadónak, hogy elolvashattam a könyvet!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s