Albert Levente: Az elviselhetetlen ellentmondás

20170811_080132

 

Végig, amíg olvastam azon gondolkodtam, milyen jelzőt mondhatnék rá, hogyan tudnám a leginkább leírni, mire is hasonlít. De rájöttem, hogy semmi, korábban általam ismert történethez nem tudom hasonlítani. Kicsit mint egy kettős ügynök.  Megvan benne az, amitől el lehet képzelni, amerikai sorozatnak, de nem olyannak, mint a mostani sorozatok, inkább pár évtizeddel korábbira. És megvan benne egy kicsit a magyar vonal a focinak és az ételeknek köszönhetően. Pontosan ezért a kettősségért nem tudom hova tenni. A borító is a külföldi krimis vonalat juttatja eszembe, ami egyébként szerintem nagyon megy a sztori hangulatához. Az egész úgy ahogy van egyedi és új.

Az is mellette szól még, hogy eddig, ha magyar írótól olvastam, akkor nagyrészt külföldi helyszínnel találkoztam, ennek hatására, itt már-már fura volt, ahogy magyar nevek, helyek, tévéműsorok és újságok feltűntek.

Ami a sztorivezetést illeti, én egyáltalán nem tudtam, mi lesz ennek a vége. Sőt, általában a krimiknél van egy -két ember, akire gyanakodni szoktam, már legalább a könyv közepétől, és az egyik úgyis beválik, de itt semmi. Csak olvastam, olvastam, és vártam, mi következik. Tipikusan az a könyv, ami húz magával, és kíváncsivá tesz. E  mellett érdekes volt látni, hogyan mennek a háttérben a dolgok, és milyen szakszerűen van leírva minden. Nem csak egy összedobott és kitalált szöveg, van benne logika.  Bár azért néhol máshogy fogalmaztam volna a trágárság helyett.
De a könyv tetszett, mert új volt számomra.

A karakterek közül egyértelműen Varga viszi a prímet, tényleg nem ilyennek képzelek el egy magyar ügyészt. Inkább egy pocakos, unottan beszélő, már-már nyugdíjas öregúrnak. Az ő karaktere a leginkább megkapó, nem véletlenül ő a főszereplő. Olyan jól összerakott szereplő, hogy jó pár könyv épülhetne rá. Kíváncsi vagyok, mi történik még vele a sorozat következő részében.

Nem olvastam a sorozat első részét, de gyanítom az is hasonló izgalmakat tartogat. Ha ti sem, és szeretnétek elolvasni itt megrendelhetitek.
Ha pedig a második részt is a polcotokon tudnátok, itt előrendelhetitek.

 

Köszönöm az Álomgyár kiadónak, hogy lehetőségem nyílt megjelenés előtt elolvasni a könyvet.  És kíváncsian várom, hogy mit szólnak majd hozzá az emberek, mert szerintem sokaknak tetszene a hangzása és a mondanivalója miatt.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s