J.K. Smith: Szerelem hirdetésre

4410021435342480633

 

Kori élete fordulóponthoz érkezik. Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, és csak legjobb barátnőjére számíthat. Életét eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte.
Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget?
Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve, de halott férje ezt a tervét is meghiúsítja.
A lány régi életét maga mögött hagyva fejest ugrik az ismeretlenbe, és munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosa, a jóképű Christopher Walker, aki egyedül neveli kislányát. Hamar kölcsönös vonzalom alakul ki köztük.
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?

Kissé tanácstalanul írom ezt a bejegyzést, mert eléggé összezavarodtam ettől a könyvtől. Próbálom nem nagyon lehúzni, de sajnos volt benne pár kifogásolnivalóm. És itt rögtön meg is jegyezném, hogy ez csak az én személyes véleményem, amit nem kell megszívlelned.
Rögtön az elején érkezett az első meglepetés, amikor kiderült, hogy az egyik főszereplőnk magyar. Én a neve (Kori) alapján nem gondoltam volna, más utalás meg nincs rá az ajánló alapján. Nem nagyon szeretem az olyan sztorikat, amikben magyar keveredik külföldi helyekkel, emberekkel. De ez csak az én problémám, másnak lehet, bejön.
Aztán ebből kifolyólag adódott a második meghökkenésem, azaz, hogy sok esetben hajlamos azt hinni a magyar ember, hogy ez és az csak Magyarországon létezik. Ilyen például a könyv esetében a tejbegríz és a bundás kenyér. Nem egy külföldi filmben és főzős műsorban láttam már, hogy elkészítik, legfeljebb más feltéttel eszik, mint mi.
De ezek az apróságok még mindig ne vegyék el a kedveteket attól, hogy elolvassátok, mert idáig nekem is szimpatikus volt a történet. Csak később zavarodtam bele. A fülszöveg alapján  azt gondoltam, hogy majd Kori férje miatt keletkezik bonyodalom, erre Chris múltjából bukkan fel valaki, aki viszonylag elég hamar ki is kerül a képből.

Ugyancsak az ajánlóban kanadai farmra hivatkozva én végig Kanadában képzeltem el a cselekményt,(ami egyébként jogos, hiszen tényleg ott játszódik) de többször is olyan érzés volt, mintha az Egyesült Államokban zajlana valójában. A hálaadás, a karácsonyi hagyományok. Tudom, hogy nagyban hasonlít a két nép ünneplési szokásai, de a megfogalmazás félrevezető:

„Susan az ünnep eredetéről mesélt a többieknek. A fontosságáról az amerikai nép számára, és a hagyományos ételekről, amik ilyenkor a legtöbb amerikai asztalán helyt kapnak.”

Itt én vártam volna, hogy a kanadai hálaadásról legyen szó, mert kicsit másképp alakult ki, mint déli szomszédjaiknál. És miért az amerikaiakról van szó? Mit jelent ez a kanadaiaknak? A várost, vagy a farm közeli települést is jobban megismerhettük volna. Ezt egy kicsit hiányoltam.
És végezetül, mielőtt nagyon elvenném a kedveteket és megharagítanám az írónőt, még megjegyezném, hogy néhol sablonos jelenetekkel tarkított.
Most, hogy kellően lehúztam magam az írónő kedvenc bloggerei listájáról, azért tegyük azt hozzá, hogy a történet alapötlete, vagyis hogy egy farmon kezdesz új életet, igen is jó, és van benne lehetőség. Első kötetnek nem rossz, és a hibák, amiket felsoroltam, lehet, hogy csak az én szememben azok.
Amit viszont biztosra tudok, hogy telitalálat, az a borító. Belezúgtam az első pillanatban, ahogy megláttam. Remek munka, és illik is a történethez.
Remélem, még olvashatok az írónőtől regényt, mert kíváncsi vagyok rá. Kétségtelen, hogy van tehetsége, és bízom benne, hogy a kritikámat nem veszi zokon.

A könyvet pedig köszönöm az Álomgyár kiadónak.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s