Holly Madison: Lenn a nyúl üregében

20171015_134133~2

“Ez ​a történet döbbenetes, eddig nem látott mélységekben mutatja be a Playboy-villa bizarr, belső világát és a titkait is annak a férfinak, akinél a villa kulcsa van.

Az oregoni kisvárosból származó Holly Sue Cullent egy huszonegy éves korában meghozott spontán döntés változtatta Holly Madisonná, Hugh Hefner első számú barátnőjévé. De miután beveti magát a nyuszi üregébe, Alice Csodaországához hasonlóan a Playboy-villa kívülről tündérmeseszerűnek tűnő életéről beleértve a leghíresebb sztárokkal rendezett bulikat és a saját négy évig tartó valóságshow-ját is gyorsan kiderül, hogy ez a világ nem más, mint a szigorú szabályok, a manipuláció és az ambiciózus, álnok nyuszilányokkal folytatott csaták színtere. Az élet a hírhedt villában messze nem álom, inkább rémálom. És miután mindent elveszít, nem marad reménye másban, csak az öngyilkosságban.

De ahelyett, hogy eldobná az életét, úgy dönt, hogy inkább a kezébe veszi.

Holly őszintesége megdöbbentő és megindító egyben. Vallomása a villában töltött időről, a drogokról, a szexről, a lelki és testi abúzusról, a hírhedt bulikról a felső tízezer színfalak mögött zajló valódi életéről letaglózó olvasmány.

Nem véletlenül szerepelt a The New York Times, az Amazon és szinte minden más sikerlista élén, hónapokon át, és adtak el belőle több millió példányt.”

Emlékszem, amikor majdnem tíz éve elindult a Viva tv-n a Playboy villa lányai. Addig nem sok mindent hallottam erről az egész dologról, de ez a valóságshow megtetszett. Sok jelenet visszaköszönt a könyvben, és érdekes volt, ahogy Holly elmesélte, miként is zajlottak valójában. Azt már tudni egy ideje, hogy ez az egész valóságshow biznisz kamu, de azért néhol elég durva dolgokba avat be minket. Hogy mennyire előre megírt forgatókönyvet kapnak, a bevételből semmit nem láttak, és hogy Hef milyen arcát mutatta a kamerának, és milyen is volt valójában.

„ – Eldöntöttük, hogy milyen lesz a személyiségetek a műsorban! – mondta nekem Hef az egyik napon, amikor összefutott velem a titkárságon, miközben a polaroidokat nézegettem.
– Tényleg? – kérdeztem kíváncsian.
– Kendra lesz az, aki csak szórakozni akar. Bridget lesz a karrierista, te pedig az, aki szeret engem.
A hangja egyértelművé tette, hogy ez a döntés végleges, és vitának helye nincs.
Bár valakit szeretni egyértelműen pozitív dolog, engem nagyon zavartak a „személyiségünk” korlátai. Nem lehetnénk inkább azok, akik igazából vagyunk? Többdimenziós emberek, akiknek különböző érdeklődési körei és céljai vannak?”

Ennek a műsornak köszönhetően bepillantást nyerhettünk a Playboy villába, de egy hamis képet is alkotott a lányokról, akik közül némelyik igen is értelmes volt. De a hírnév lehetősége és a kiszolgáltatottság rávette őket, hogy egy öregember „barátnői” legyenek. Holly-val is ez történt.
A kisvárosi lány színésznőnek készült, ezért költözött Los Angelesbe, de mivel nem szórják az Oscart érő szerepeket csak úgy úton-útfélen, más megoldást kellett találnia, hogy elérje a célját. Amikor pénz és lakás nélkül maradt, de Hef bulijaira már egy ideje járatos volt, beköltözött a villába. És Hef ezt ki is használta. Mindegyik lányról tudta, hogy mi a gyengéje, és mindegyik elhagyta, mihelyst megkapta, amit akart. Pénzt, címlapot, hírnevet. Elvégre, milyen normális ember lenne szerelmes egy öreg, manipulatív, drámakirály emberbe?
A könyv ezen túl más ocsmányságokra is fényt derít. Őszintén beszél mindenről, és kiderül, hogy a nagy becsben tartott, már-már szentként kezelt ember valójában nem volt más, mint egy manipulatív, hírnévért bármit bevállaló, egoista férfi. Tudom, hogy halottról jót vagy semmit, de valljuk be, Hef úgy szerzett hírnevet és hatalmas vagyont magának, hogy tárgyként kezelte a nőket. Még a valóságshow-ban való szereplésüket sem ismerte el. Azt hangoztatta, hogy az az ő műsora, róla szól, mindezt úgy, hogy amíg népszerű nem lett, nem is szerepelt benne, a lányokat pedig lecserélhetőnek titulálta. De persze a bevételt élvezet volt eltenni a saját zsebébe.

 

783069407628199183

 

„ Az egyik producer vett egy mély levegőt, és hirtelen nagyon határozottan, lassan és kimérten (hogy az apró kis agyunkkal is képesek legyünk feldolgozni az információt) közölte velünk: Ti. Lecserélhetőek. Vagytok.
Ez a sorozat azokról a láynokról szól, akik a Playboy villában élnek. Hugh Hefnerről szól, és arról, hogy ő éppen kivel jár. Nem rólatok szólt.”

Számomra a műsor alatt is Holly volt a legszimpatikusabb, és látni is a villa alatti és utáni életén is, hogy nem csak egy szőke cicababa, hanem ambiciózus, okos, rátermett és inspiráló. Furcsán hangozhat, de ettől a könyvtől, a vallomásaitól sokat lehet tanulni és erőt meríteni. Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, kapcsolatba, amikor erőt kell vennie magán, is ki kell lépni. Ki kell állnia magáért, és fel kell építenie magát. Egyedül.
Holly ezt megtette, és ez nem csak ebből a könyvből derül ki. A saját valóságshow-jában is egy teljesen más embert láthattunk viszont, mint akit a PVL-ban megszoktunk.

Ami még eléggé kiakasztott (Hef csodálatos személyiségén túl), hogy Amerikában nagyon ügyelnek arra, hogy 21 év alatt ne igyanak alkoholt, stb,. Akkor hogyan költözhetett be Kendra 19 évesen a villába, ahol evidens, hogy isznak, drogoznak, és egy több évtizeddel idősebb férfi taperolja?
Plusz, elég nyilvánvaló tény, hogy az USA-ban létező, és vágyott foglalkozásnak számít a valóságshow sztár. Mindegy, hogy ki vagy, házalsz a „sztoriddal”, -ami többnyire azt jelenti, hogy bevállalós vagy- és már rittyentenek is neked egy szerződést. Elképesztő.

Nekem nagyon tetszett ez a könyv, örülök, hogy elolvashattam, mert még inkább bebizonyosodott, hogy nem minden a látszat, és Holly-t is még inkább megkedveltem. Az Alice csodaországban hasonlat és idézetek elképesztő, hogy mennyire beleillenek a történetbe, és Holly életébe.

A könyvet köszönöm a 21. század kiadónak

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s