J. Randy Taraborrelli: A Beyoncé-titok

rtjzkulé

 

“A ​New York Times bestseller életrajzírójának, J. Randy Taraborrellinek minden részletet felvillantó, briliánsan megírt kötete nem egyszerűen a legsikeresebb popsztárok egyikének, Beyoncénak az életrajza. Bepillantás egy olyan világba, ahová szinte mindenki vágyik, de csak nagyon kevesen juthatnak el; az amerikai show-business világába.

A végtelenül tehetséges Beyoncé Knowles már nyolcéves korában ebben a világban él, gyerek szépségversenyek és tehetségkutató vetélkedők résztvevője. Egy pillanatra sem szakad el a színpadtól, és tizenhat évesen a Destiny’s Child énekeseként már világsztár. Ontja a slágereket, 2014-ben a Forbes magazin szerint a világ leggazdagabb és legkeresettebb sztárja, az ő fényképével jelenik meg a híres Time magazin. Ez a könyv megmutatja a sikereket, de az emberfeletti erőfeszítést is, az örökös harcot az érvényesülésért, az áskálódásokat, pletykákat; beszámol viharos és vad szerelméről a híres rapperrel, Jay-Z-vel, a csalódásokról és a meghatározó pillanatokról. És miközben olvassuk ezt a nyílt, olykor szívszorító, olykor felemelő beszámolót, örökre megváltozik a véleményünk Beyoncéról és a távoli és csillogó show-businessről.”

Egy ideje már kinéztem magamnak ezt a könyvet, mert bár nem voltam elkötelezett rajongója Beyoncénak – eddig – mégis érdekelt, mi áll a hatalmas siker és a világhírnév mögött. Nem is csalódtam. S bár az énekesnő nem működött közre a könyv elkészülésében, mégis korábbi interjúkból, barátok, kollégák és családtagok elmesélése alapján az író remekül elénk festi, hogyan is bontakozott ki egy texasi kislány tehetsége addig, hogy milliók kiabálják a nevét, és rá szeretnének hasonlítani.

Egészen a kezdetektől ott lehetünk mellette, amint szépségversenyekre jár, noha nem a győzelem élteti, csak tudja – az édesanyja hatására- hogy ezeken az eseményeken lehetősége van megmutatni a hangját.


A várt siker nem is marad el, hamar egy együttesben találja magát, ami aztán, persze korántsem könnyektől és verejtéktől mentesen, a világsikert meghozó Destiny’ Child-ig repíti. Onnan pedig nincs megállás.


Nagyon tetszett a könyvben, hogy nem csak úgy indul, hogy valahonnan a gyerek Beyoncét megismerjük, hanem ahhoz hogy megértsük azt a gondolkodást, amivel ő rendelkezik, meg  kell ismernünk Tinát, az édesanyját, és Mathewt, az édesapját. Ők voltak azok, aki pénzt, energiát és áldozatokat nem sajnálva terelték a lányukat és Kelly Rowland-et a siker fel. Tényleg minden apróbb elemre kitér, mégsem olyan módon, hogy azt érezné az olvasó, haladjunk már. Mindennek oka volt, és következménye Beyoncé karrierje során.

Számomra abszolút kedvenc lett, mert közelebb hozta az énekesnőt. Emberibben, hibákat elkövetően, keményen dolgozónak mutatja meg. Nem túlzás, hogy amíg olvastam, azt éreztem, ott vagyok vele, főleg azokban a részekben, amikor még senki nem ismerte a nevét, ő mégis napi több órát gyakorolt, énekelt, táncolt, hogy elérje az álmát.
Bepillanthatunk az elképesztő siker mögé, amit kevesen mondhatnak magukénak, és ami még fontosabb, példát is vehetünk róla, hogy ha nagyon akarunk valamit, azért ne féljünk áldozatot hozni. 

Egyértelműen nem lesz mindenki Beyoncé, mert azt gondolom minden generációban csak egy vagy két ilyen kaliberű énekes születik, de azért jócskán van mit tanulni tőle.Őszinteséget, munkamorált, tűrőképességet, és céltudatosságot.


 
A könyveben elhangzik egy idézet, ami a legjobban jellemzi az énekesnőt.

“Ha Tina Turnernek és Michael Jacksonnak lenne közös gyermeke, az Beyoncé lenne.”

És azt hiszem, ez valóban így van. Ő erre a nagyságra született.
Tagadhatatlanul Beyoncé-fan lettem.

A könyvet köszönöm a21. század kiadónak!

 

 

 

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s