Sylvia Day: Idegen a férjem

7168268198573239386

 

“Gray már akkor is lenyűgöző volt, amikor négy évvel ezelőtt érdekházasságot kötött Izabellel. Most viszont egyenesen leírhatatlan. Már nem szeleburdi ifjú, korántsem az; meggyötört férfi lett, akit titkok vesznek körül, és aki nem árulja el, mit tett azóta, hogy eltűnt.

Isabel tudta, hogyan bánjon a hajdani, meggondolatlan ifjonccal, de a férje most… ezt a baljósan szenvedélyes férfit nem lehet megszelídíteni. Vajon Isabel fel meri fedezni önmagában mindazt, amire Gray vágyik, amit követel tőle? Bízik benne annyira, hogy egészen átadja magát neki, az ellenállhatatlan, ám idegen szeretőnek?”

Ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam, és sajnos azt kell mondanom, nem lépett a kedvenc íróim sorába. Persze, ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem adnék neki még egy esélyt, de ebben a műfajban szerintem nem sikerült megugrania a mércét. Eleve újdonságnak hat számomra a történelmi regény kombinálva az erotikus vonallal, pláne úgy, hogy erre az ajánlók és fülszöveg alapján sehonnan sem lehetett számítani. Én személy szerint szeretem a régmúltban játszódó cselekményeket, de azt gondolom, hogy ez egy mellényúlás, hogy nem lett feltüntetve, mert ismerek olyan embereket, akik ha meglátnák az első oldal évszámát, rögtön letennék a kezükből a könyvet, és többet fel sem vennék. Azt gondolom, erre egy fülszöveg írásakor figyelni kell.

Mint mondtam, engem nem riaszt el a történelmi vonal, sőt. De valahogy  nem sikerült megbarátkoznom azzal, hogy mennyire nyitottak voltak a karakterek, már-már maiaknak tűntek. Persze nyilván nem voltak prűdek abban az időben sem, de valami mégis hiányzott ahhoz, hogy az adott évszázadban képzeljem el a történetet.

Az előszó kapcsán megtudjuk, hogy hogyan is kezdődött ez a házasság, és egy kis sejtésünk is támad arról, hogy mi lehet Gray távozásának oka. De a valódi indokokat és azt, hogy pontosan mi is történt az évek alatt, csak később tudjuk meg. Ez rejtegetett némi izgalmat. Találgat az olvasó, hogy mi történhetett,  miért akarja az érdekházasságát hirtelen átfordítani, és csak magának a feleségét. Mitől változott így meg a férfi?
Szóval azért magához köti az olvasót.

Amint azt fentebb említettem, még nem olvastam az írónőtől, így nem tudom, más regényében mennyi a fordulat és izgalom, de az Idegen a férjemben akad belőlük bőven. Azt gondolom, hogy akik odavannak az írónőért, ezt a könyvet is szeretni fogják. Nekem sajnos nem lett a kedvencem, de kíváncsi vagyok Day további köteteire.

 

Köszönöm a könyvet az Álomgyár kiadónak!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s