Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk

5212574579611191986

 

Két ​élet. Két szerelem. Egy választás.
Ő ihlette meg elsőként, ő indította meg és értette meg igazán. Ő lesz-e az utolsó is?
Lucy az életét megváltoztató döntés előtt áll. De mielőtt megtehetné, elölről kell elmesélnie a történetét, a közös történetüket.
Lucy és Gabe 2001. szeptember 11-én ismerkednek meg New York-ban, ahol végzősök a Columbia Egyetemen. Az a nap mindkettőjük életét örökre megváltoztatja. Együtt döntik el, hogy azt szeretnék, ha az életük jelentene valamit, igazán számítana. Amikor egy évvel később megint találkoznak, mintha a sors akarná, hogy talán egymásban találják meg az élet értelmét. De aztán Gabe fotós-újságíró lesz a Közép-Keleten, Lucyt pedig New York-hoz köti a munkája. A következő tizenhárom évben közös útjuk álmokon, vágyakon, féltékenykedéseken, megcsalásokon vezet el végül a szerelemig. A sors sodorta-e egymáshoz őket? És az ő döntésük tartja-e távol őket egymástól? Hiába választják el kontinensek őket, mindig van helyük egymás szívében.

Kicsit az Emlékezz rám, és az Egy nap jutottak róla az eszembe, de mégsem olyan módon, hogy komplett másolat lenne. Nagyon szépen megírt történet két szerelmesről, akik mintha nem jó időben találtak volna egymásra. Mindig közéjük tud állni valami, de ettől függetlenül is megőrzik a másikat a szívükben.

Az írónő remekül alkalmazta azt, hogy hol találnak újra egymásra, és hol válnak szét. A karakterek ábrázolásán is látni, nem az a lényeg, hogy néznek ki, épp mi van rajtuk, stb, amibe sokan beleesnek, hogy túlecsetelik. Itt az érzelmek a fontosak, a vívódás, a vágy, a boldogság, a félelem, és ezek mind megvannak a könyvben. A rövid fejezetekkel pedig kiválóan érzékelteti, hogyan pereg le ez a sok év.

Nem véletlen ez a sok dicséret külföldi magazinoktól és íróktól, tényleg egy csodás könyv született. 

Köszönöm a könyvet a 21. század kiadónak!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s