Ezeket a könyveket várom idén a legjobban

Composition with vintage old hardback books, diary, fanned pages

 

Kicsit szemlélődtem az idén megjelenésre váró könyvek listájáról és elhoztam azokat, amelyekre a leginkább kíváncsi vagyok. Nektek, mivel bővült a listátok idénre?

 

 

Sofia Lundberg: Az elveszett nevek füzete

ID22-305797

 

Egy ember életébe annyi szeretet, boldogság és szomorúság belefér.
Ha időt szánunk rá, hogy meghallgassuk. Doris 1928 óta ugyanazt a címes füzetet használja. Ebben szerepelnek mindazok, akikkel élete során találkozott. Most egyedül él Stockholmban, a bastugatani lakásában. A füzetben szereplő legtöbb ember neve áthúzva, mellette ott áll: meghalt. Doris magányát mindössze a szociális gondozók látogatása, valamint húga unokájával, az Atlanti-óceán túloldalán lakó Jennyvel való beszélgetései szakítják meg. Egy szép napon Doris elkezd írni a címes füzetben szereplő barátairól, hogy Jenny, az egyetlen ember, aki emlékezni fog rá, örökölhesse az emlékeit is. Az elveszett nevek füzete megható történet, amely mély érzelmekkel írja le mindazokat az élettapasztalatokat, amelyeket egy idősebb ember magában hordoz. A történet átível egy hosszú, megpróbáltatásokkal teli életen, elrepíti az olvasót a tovatűnt idők Párizsába, New Yorkba és Stockholmba.

Várható megjelenés: 2018
Kiadó: Alexandra


Tetszik a fülszöveg, egy egyedi és új hangzásra számítok. Olyasmi könyvnek tűnik, ami kitűnhet a többi közül, kínácsian várom, hogy hogyan sikerült megoldani a több síkon és helyszínen játszódó történetet.


 

Raphaelle Giordano: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

ID22-304038

 

A #1 nemzetközi bestseller regény , amely már több, mint 2 millió olvasót segített eljutni egy boldogabb,és teljesebb élethez.

A harmincnyolc és negyed éves Camille-nak látszólag mindene megvan, hogy boldog legyen. Miért érzi mégis úgy, hogy elillant ez a boldogság? Arra vágyik, hogy visszataláljon az öröm és a kiteljesedés útjára. Amikor a rutinológus Claude felajánlja, hogy eredeti módszerével a segítségére lesz ebben, szinte habozás nélkül beleveti magát a kalandba, hogy meghódítsa az álmait…

Egy asszony különleges utazása a boldogtalan, kiüresedett életből egy célokkal teli, igazi élet felé, az Eat,pray,love és Az alkimista rajongóinak.

A regény végén megtalálhatjuk a Camille terápiája során alkalmazott eszközök, módszerek leírását, magyarázatát, hogy magunkon is kipróbálhassuk akár.

A szerző író, festőművész és kreatív coach – a rutinológia az általa kidolgozott módszer fantázianeve.

Várható megjelenés: 2018. 08.06.
Kiadó: MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ


Először a borítóra lettem figyelmes, ami rögtön megtetszett, de valljuk be, borzalmas címe van. Még akkor is, ha tulajdonképpen igaz az állítás. Tudom, hogy mindig nehéz úgy lefordítani az eredetit, hogy értelmes is legyen, és megmaradjon az üzenete. Megpróbálok eltekinteni ettől, remélem a tartalma kárpótol.Kathryn Croft: Csendes hazugságok

4333099_5

 

“A férje nem lett öngyilkos.”

Öt évbe telt, amire rendbe hozta az életét. Öt szó romba dönti.

Mia Hamilton tökéletes életet élt egyetemi tanár férjével, Zach-kel és kétéves
lányukkal. Minden megváltozott, amikor Zach öngyilkosságot követett el azon az
éjszakán, amelyen egyik tanítványának nyoma veszett.

Öt évvel később felbukkan egy idegen nő, és közli Miával, hogy a férje nem ölte
meg magát. Alison olyan ösvényekre vezeti az asszonyt a férfi múltjában, hogy
Mia már kezdi azt hinni, nem ismerte a saját férjét. A leleplezett titkok egyre
sötétebbek lesznek, és fölmerül benne a kérdés: Vajon miért segít neki Alison
ilyen buzgón?

Aztán megdöbbentő helyen tűnik fel a rejtély egy mozaikja, és Miának el kell
döntenie, megbolondult-e, vagy veszélyben van az élete.

Letehetetlen pszichológiai thriller megszállottságról és eltemetett titkokról
A lány, akinek nincs múltja bestseller szerzőjétől.

Várható megjelenés: 2018. 06.18.
Kiadó: MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ


Igazi, magába szippantó borzongásnak ígérkezik, olyannak amit nem mersz tovább olvasni, de persze mégsem tudod letenni, mert a kíváncsiságod erősebb minden másnál. Azt várom tőle, hogy minden oldallal egyre rejtélyesebbé váljon, hogy a végén jöhessen a csattanó.


 

Michael Connelly: A költő

4262991_5

 

Jack McEvoy bűnügyi tudósítót teljesen kiborítja rendőr fivére öngyilkossága. Annyira megdöbbentik testvére halálának körülményei, hogy beleássa magát egy sor zsaru-öngyilkossági ügybe. Így bukkan egy olyan rendőrgyilkos nyomára, aki túlságosan nagy műgonddal választja ki az áldozatait, ráadásul valamennyien Edgar Allan Poe-t idézték a búcsúlevelekben.
És a gyilkos tudja, hogy a riporter egyre közelebb jut hozzá. Talán a nyomozás, amely élete sztorijának tűnik, egyszersmind Jack belépője egy magányos végre…
Egy ravasz, versekből idéző, példátlanul kegyetlen sorozatgyilkos, aki egyik gyilkossági zsarut végzi ki a másik után…

Letehetetlen thriller a No.1. díjnyertes bestseller szerző tollából.

“A műfaj mestere.” Stephen King

“Senki sem ír ma jobban modern thrillert, mint Connelly” TIME OUT

“Connelly egy krimiíró zseni.” INDEPENDENT ON SUNDAY

Várható megjelenés: 2018. 11. 26.
Kiadó: MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ


Amire Stephen King azt mondja, hogy zseniális, azt érdemes jobban szemügyre venni, elvégre tud egyet s mást a krimikről. Biztos pont a kívánságlistámon.


 

Michelle Obama: Így lettem

20180524_161117

 

Az Egyesült Államok egykori first ladyjének személyes, átütő erejű és inspiráló önéletrajza

Michelle Obama, jelentős ügyekkel fémjelzett és eredményes eddigi élete során korunk egyik ikonikus és lenyűgöző alakjává vált. Az Amerikai Egyesült Államok első afroamerikai first ladyjének nagy szerepe volt abban, hogy a Fehér Házban soha nem látott nyitottság és elfogadó közeg alakuljon ki.

Ráadásul a nők erőteljes támogatójává vált szerte a világon. A családok egészségesebb és aktívabb életének szószólójaként hatalmas változásokat köszönhetünk neki. A férje mellett állt, miközben Barack Obama az ország történetének néhány leggyötrelmesebb pillanatában helytállt elnökként. Közben megtanított nekünk egy-két tánclépést, nagyot alakított a Carpool Karaokéban, és két lányát a könyörtelen rivaldafény ellenére józan szemlélettel nevelte.

Mélyről jövő vallomásokban és magukkal ragadó történetekben bővelkedő önéletrajzi könyvében Michelle Obama bepillantást enged élete kulcsfontosságú pillanataiba – a Chicago déli részén töltött gyerekkorától vezetői pozícióba kerüléséig. Beszámol többek között arról is, hogyan sikerült egyensúlyt teremtenie karrierje és az anyaszerep között, és hogy milyen volt az élete a Fehér Házban. Kíméletlen őszinteséggel és szellemes éleslátással ír az élet minden területén megélt győzelmeiről és kudarcairól, egész történetét elénk tárja – saját szavaival és saját szemszögéből. A Becoming lapjain szeretetteljes, bölcs, de kendőzetlen szókimondásának köszönhetően egy mélyen érző, kiváló teljesítményeivel a várakozásokat folyton felülmúló nő története bontakozik ki előttünk, aki épp ezért másokat is arra ösztönöz majd, hogy azzá váljanak, akivé szeretnének.

Várható megjelenés: 2018. 12. 15.
Kiadó: hvgKönyvek


Hónapokkal ezelőtt láttam Michelle Obama instagram oldalán, hogy év végén jön a könyv Amerikába. Gondoltam, hogy idén az még nem jelenik nálunk meg, de szerencsére nem így lesz, és akár már a karácsonyfa alatt is megtalálhatjuk. Nekem biztosan a kezem ügyében lesz a téli szünet alatt, hiszen ezt a könyvet várom a legjobban.


 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s