Ludányi Bettina: Meghasadt valóság + egy picurka interjú

 

ID22-307041

 

Te mit tennél, ha a saját emlékeidben sem bízhatnál?
Sophia Santillo látszólag nyugodt és egyhangú életet él Nápolyban, ám a felszín alatt megannyi szörnyű titkot őriz. A csontig hatoló fájdalom és rettenet még annyi év után is uralja életét. Egészen addig, amíg nem találkozik a sármos üzletemberrel, Nico Bellonival. Vajon a férfi méltó lesz rá, hogy a lány megossza vele riasztó múltját?

Sophia biztos abban, hogy soha többé nem kell szembenéznie a szörnnyel, aki tönkretette az életét, ám egy telefonhívás minden reményét lerombolja: bántalmazója újra szabad. Hiába szentelt éveket arra, hogy feldolgozza a történteket, minden újra összeomlik körülötte. Főleg, miután fény derül a valódi igazságra.

Ki a titokzatos szörnyeteg, és mi köze a lányhoz? Mi zajlik egy pszichopata fejében, és hogyan lesz egyáltalán valakiből gyilkos? Milyen mértékben befolyásolja a környezetünk, hogy mivé válunk?

 


Húzd ki magad, szegd fel az állad és küzdj! Különben összetör a valóság.


 

42752906_789187551412706_7002514241311735808_o

 

Holnap jelenik meg Bettina legújabb regénye, ami egy izgalmas és titokzatos világba kalauzol. Aki olvasott már tőle (vagy ismeri, ahogy én 😛 ) pontosan tudja, hogy nem egy unalmas, cselekménytelen könyvet fog a kezében, és biztos, hogy nem fogja elfelejteni egy darabig az olvasottakat. Mindig sikerül, olyan karaktereket kreálni és olyan erős történetet bemutatni, ami nyomot hagy az olvasóban.
Ha eddig még nem olvastál volna tőle semmit vagy nem ismernéd őt, akkor egyrészt ejnye-bejnye, másrészt olvass tovább, és tudj meg róla többet.

  • Honnan jött a cselekmény ötlete?

Szívesen olvasok pszichothrillereket, horrorokat és krimiket. Szeretek együtt nyomozni a főhőssel, és egy kicsit megbotránkozni az emberi kegyetlenségen. Ám eddig még egy könyvben sem olvastam arról, hogy kik is valójában a pszichopaták. Megannyi kérdés merült fel bennem, amely végül kutatómunkába torkollt. Mivel érdekelt a téma és sokat olvastam róla, az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha egy főhősnőm járna ténylegesen végére a dolgoknak. Ha a karakterek mutatnák be, hogy mi a különbség pszichopata és pszichopata között. Így született meg a regény alapötlete, cselekménye.

  • Korábbi könyveidhez hasonlóan, ebben a regényben is egy erős női karakter bontakozik ki, akinek szembe kell néznie a fájó múlttal. Sophia hogyan kelt életre, mi volt a legfontosabb, amikor elképzelted őt?

Kezdetben ambivalens érzéseim voltak Sophie-val kapcsolatban, végül azonban csak testet öltött. Azt akartam, hogy a lehető legjobban üssön el az eddigi karakterektől, és tényleg kézzel tapintható legyen a fejlődése. Sophie bunkó, érdektelen és elég szarkasztikus. Emellett persze tud nevetni, viccelődni, és a szíve mélyén jó ember. Csak rá kell jönnie néhány tanulságra ahhoz, hogy ki merje mutatni az érzéseit.

  • Mondhatni, hogy szinte már kiforrt a stílusod, a krimi világa az, amiben jól érzed magad. Nem is szeretnél ezen változtatni?

Sosem lehet tudni, mit hoz a jövő. Egy biztos: nem fogok „sima” romantikus történeteket írni. A Meghasadt valóság meg fogja osztani az embereket, a negyedik történetem pedig szintén megbotránkoztató lesz. Ebben az irányban akarok mozogni: krimi, pszichothriller egy kis romantikával és erotikával.

  • Mindegyik könyved egyik központi eleme valamelyik idegen ország, város. Ezeken a helyszíneken te magad is megfordultál. Mikor utazol, már tudod, hogy melyik sztoridban bukkanhat majd elő, vagy ott „ihletődsz” meg?

Az csak ott derül ki. Jártam olyan helyen, ami tetszett ugyan, viszont nem volt benne annyi potenciál, hogy beemeljem egy történetembe. Szeretem megmutatni az embereknek a világot azon túl, hogy szórakoztatom őket. A Mennem kell-be részletesen mutatom be Barcelonát, a Meghasadt valóságban már kevesebb az ilyen jellegű leírás, viszont az olvasó ugyanúgy megismerheti egy kicsit a várost. A negyedik történetem egy kicsit kakukktojás, mert Austinban játszódik, viszont egy barátnőm leírásai, tapasztalatai és fényképei alapján dolgozom, aki a városban él már több mint fél éve. Az ötödik történet viszont már Cipruson fog játszódni, amely szintén a szívem csücske lett. Barcelona, Ciprus – ezeknek a helyeknek olyan varázsuk van, amelyet át akarok adni az olvasónak.

 

41716493_780631838934944_8763238953345089536_o

 

  • Tudatosan építed az írói pályafutásod. Emlékszem a blogod indulására, mára pedig már elég szép számmal követik. Mondhatni, hogy egy állandó bázisod is kialakult. Mi volt a legnehezebb abban, hogy eljuss idáig?

Nem mondanám, hogy nehéz volt, mert élveztem minden percét. Szeretek blogolni, olvasni, írni, a fejlődés pedig az élet része. Amikor csak pár követője volt a Facebook-oldalamnak, minden egyes lájkért hálás voltam. Ha 200 követőnél azon keseregtem volna, hogy miért nincs már ezer, majd 1000-nél: a fenébe! Miért nincs még 2000? Akkor minden bizonnyal nehézségként gondolnék vissza az elmúlt időszakra, de én nem ilyen vagyok. Csak csinálom azt, amit szeretek, folyamatosan – értsd: mindennap – azon dolgozom, hogy fejlődjek, közben pedig hálát adok mindenért, amim van. Anno a 100-200 lájkolónak is úgy örültem, mint most az 1000-nek.

  • A héten jelenik meg a harmadik regényed, mire számítasz?

Próbálok nem számítani semmire. Az ember bele tud betegedni a jövőről alkotott tévképzetekbe. Inkább azt mondom: kíváncsian várom, hogyan reagálnak majd rá az emberek. Megosztó lesz, ebben biztos vagyok, de ez nem baj.

  • Hogyan készülsz a bemutatóra?

Még nem volt időm nagyon beleélni magam ebbe az egészbe, úgyhogy a felkészülés inkább csak értelmi. Értsd: könyvjelzőket és matricákat nyomtattattam, gyertyákat készíttettem, hozzá kaptam kupont, amelyet előzetesen egyeztettem le a Little Fires-gyertyák készítőjével (tőle lehet megvenni a Meghasadt valóság gyertyákat is). Szeretnék minél több mindennel kedveskedni az olvasóknak.

  • Tervek a jövőre nézve?

Csinálom, amit eddig: írok, olvasok, tanulok, fejlődök. Készül a negyedik regény, és gondolatban az ötödik is. Persze rengeteg tervem és célom van, mert sosem tudok tétlen lenni, viszont jelenleg a rövid távúakkal foglalkozom. Például, hogy befejezzem az új történetem.

 

42205410_326298501454982_1497360508603334656_n

 

A könyvpremier holnap lesz az Álomgyár kiadó szervezésében. Ha tudsz, menj el rá, és szerezz be egy példányt magadnak!

Több infó:
http://irokkozott.blogspot.com

Bettinának pedig sok sikert! Puszi 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s